~ F Ö R B A N N A D ~

publicerat i Days of my life;
Jag har alltid fram till denna olycka blivit bra omhändertagen när det gäller vården och känt att jag har kunnat litat på vad läkarna säger. Men jag har ändrat den uppfattningen helt nu. 
På akuten i Bollnäs försöker en ensam grinig sköterska få av mig pjäxan själv ungefär 3 minuter efter att jag fått morfin (det hade inte ens hunnit verkat med andra ord). Hon vet inte ens hur allvarlig skadan är och drar i min fot. Dessutom råkade hon slå till foten med en kudde när hon skulle lägga den i högläge. 

Fick bila själv ner till Gävle, fast man ska ha foten i högt läge så den inte sväller. Inte lätt i en bil. Trodde man fick sjuktransport? Men verkar inte fungera så nu förtiden. 
På akuten i Gävle får jag sitta i ett väntrum med 11 före mig. Inget smärtstillande, inge peronal. Frågade en sjuksköterska som sa att jag behövde vänta på min tur. Nästa jag frågade hjälpte mig in relativt snabbt. Smärtstillande och den eviga väntan även där, men fick iallafall en säng och foten i högläge (fick ha ryggsäcken som kudde åt foten) . Fick ligga i korridorren länge. Tror jag fick ett rum vid 21 på kvällen och då hade jag varit på akuten i Bolläs/Gävle från drygt 12 på dagen.  Fick dessutom ligga med krossad fotled i två dagar innan den opererades för det fanns inte tid. Var tal om att flyttas till uppsala för att få opereras där ett tag. 

Fick även en blödning när jag hoppade. Helt normalt enligt dom Jag har nyss haft mens så inte normalt enligt mig. Dessutom visste dom inte om det kom från urinblåsan eller inte. I tre dagar tjatade jag att jag ville att dom skulle kolla upp det. Men det var inte deras uppgift fick jag till svar, jag fick kontakta gyn i bollnäs och ta mig dit med gipsat ben dagen efter man kommer hem. När det hade tagit dem i Gävle några minuter att kolla det. 

Inga andra undersökningar gjordes över huvudtaget trots den kraftiga kraschen, var endast mitt ben som röngtades. Därför fick jag kontakta HC för att få en tid där idag bara för att ha det kollat och att det finns dokumenterat om jag får några problem framöver. Jag äter ändå morfin så jag har inte så mycket känsel. 

Fick tid på Baldersns hälsocentral idag. Fick träffa den värsta läkaren någonsin. Han lyssnade inte alls på mig, sa att jag var upprörd och påstod att dom redan kollat allt detta på akuten efersom de alltid gör det vid sådana olyckor. Så fort jag försökte prata eller berätta någon avbröt han mig och bad mig att bara svara på hans frågor. Han kände igenom kroppen snabbt och sa att de såg bra ut så jag inte behöve vara orolig. Jag kände verkligen hur han bara ville bli klar å få mig å gå därifrån.  Alltså kände mig så förnedrad när jag gick därifrån. Var bara onödigt att jag släpade mig ut för att få höra att jag inte borde kommit dit ungefär. Jag är så fruktansvärt förbannad nu!!! Tack gode gud att man inte behöver vård ofta. Helt sjukt att man betalar för denna fruktansvärda dåliga sjukvård. Man blir ju mörkrädd.... Nu är jag less !! 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :