Tobleronepannacotta.

publicerat i Days of my life, Recipes;
Provade även denna efterätt ikväll. Den är också hämtad ifrån Jennys matblogg som ni hittar här.
Även den var riktigt god, men mycket mäktigare än vad jag hade förväntat mig.
Kommer definitivt göra den flera gånger iallafall.
 

Det här behöver du till 6 portioner :
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2  st gelatinblad
250 gram toblerone

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas och ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering.

 
 
 

Kommentera inlägget här :